Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne

13/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Zapregnite rukave, danas smo pripremili jedno pečeno jelo sa šniclama, pečurkama, kiselim krastavčićima i šargarepom, sa specijalnim sosom od vina."
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano251
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso narezati na tanke šnicle, posoliti ga i pobiberiti. Šnicle uviti u brašno i pržiti u tiganju dok ne porumene.

Ređati ih u pleh i početi sa pripremom povrća. Krastavčiće i šargarepu rezati na kockice, a pečurke na kriške.

Povrće pržiti u tiganju dok ne omekša. Iscediti višak masnoće rešetkastom kašikom. Povrće ređati preko šnicli. Posuti čubarom.

U istom tiganju napraviti sos. U preostaloj masnoći upržiti 2-3 supene kašike brašna i dodati vino uz neprekidno mešanje. Dodati i malo vode, malo bibera, pa ostaviti sos da se krčka.

Šnicle preliti sosom i peći u zagrejanoj rerni dok ne budu gorove. Meso postaje jako mekano i nije neophodna upotreba noža.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija