Gozleme (turske palačinke)

13/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Da odamo priznanje i turskoj kuhinji, jer prema ovim gozlemama ne možete ostati ravnodušni."
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 143
  • Pregledi tokom meseca75
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 kg
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 kom.
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • sir - 500g za nadev
  • jaja - 4 kom. kuvanih i 4 kom. svežih
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati, napraviti rupu i dodati dva jaja. Dodati so, sirće i ulje i promešati. Postepeno dodavati sveže mleko, vodu, pa umesiti elastično testo.

Testo podeliti na jednake lopte i razviti ih oklagijom u tanke kore. Kuvana jaja usitniti i pomešati ih sa sirom. Dodati sveža jaja i promešati. Gotov nadev posuti po sredini razvijene kore.

Preklopiti suprotne krajeve kore, ponovo posuti nadevom i preklopiti druge krajeve, tako da se dobije nešto nalik kesi. Tako pripremljene gozleme pržiti u zagrejanom ulju sa obe strane.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija