Uvijena penjurlija sa sirom

14/02/2017
"Ovo nije obična penjurlija sa sirom, ovo je tajno oružje protiv lošeg raspoloženja, čak i ako nemate apetit."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 223
  • Pregledi tokom meseca396
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • jaja - 4 komada
  • voda - 400 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • sirće - supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 1.2 kg
  • sir - 300 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 100 g
  • ZA MAZANJE
  • jaja - 1 komad
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite kvasac u prohladnoj vodi sa šerećerom. Umitite jaja i mleko, uljem i sirćeto. Prosejte brašno sa solju.

Napravite udubljenje i sipajte smesu od jaja i kvasac, zamesite mekano testo. Podelite ga na 4 dela. Razvucite jednu na tanku koru.

Namažite je rastopljenim maslacom pomešan sa uljem i pokrijte drugom razvijenom korom. Ponovo je namažite maslacem i pospite izmrvljenim sirom. Uvijte u rolat i savijte. Uvijte ga da bude u obliku puža i stavite u namašćenu tepsiju.

Isto tako uradite sa preostale dve kore. Ostavite da nadođe, namažite ga umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Namažite ga maslacem i pokrijte čistom krpom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija