Domaća penjurlija

13/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Od domaćeg definitvno nema lepšeg. Još jedan dokaz je ovaj mekan domaći tutmanik!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 840
  • Pregledi tokom meseca486
  • Pregledi tokom desmice198
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kvasac - 7 g suvog
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika, može i suncokretovog
  • voda - 1 i 1/2 šolje, tople
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/2 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - koliko upije, za mekše testo
  • sir - nalomljen, za nadev
  • ulje - za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Sodu sipati u kiselo mleko. Zamesiti testo od satojaka postepeno - prvo dodati sasvim malo brašna, da se dobije kaša gustine boze. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga dodavati još brašna, dok se ne dobije meko testo.

Ostaviti ponovo za 15 minuta. Nakon toga podeliti testo na 2 lopte. Svaku loptu razvući u dugačak pravougaonik, namazati sa malo ulja, posuti nalomljenim sirom, nakon čega ih uviti posebno, a zatim i zajedno jednu u drugu, da oblikujete penjurliju.

Penjurliju staviti u nauljen pleh (prečnika oko 25 cm) i ostaviti oko 2 sata da naraste i udvostruči obim na toplom mestu. Možete koristiti i slabiju rernu. Naraslu penjurliju namazati odozgo sa malo ulja i ostaviti da se peče. Proveravati čačkalicom. Pečenu penjurliju uviti u krpu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija