Čorba od svinjetine sa sokom od kupusa i pirinčem

14/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Samo pravi sladokusci mogu da jedu ovakvu čorbu kad je toplo napolju."
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g šarenog
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • paprika - 1 zelena
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz sos - 3 kašike
  • sok od kupusa - 1 l
  • jaja - 1 kom. za zapršku
  • kiselo mleko - za zapršku
  • čubar
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na male parčiće i ostaviti da se kuva sa oko 1, 5 l vode. Kada se meso malo skuva, dodati naseckano povrće: luk, šargarepu i papriku.

Po želji možete staviti i 1 suvu ljutu papriku. Kada povrće omekša, čorbu dodajemo pirinač.

Pošto se pirinač skuva, dodajemo sok od kupusa i paradajz sos. Pre nego što bude gotova, čorbu začinimo čubarom.

Skloniti sa vatre, pobiberiti i napraviti zapršku za čorbu od jaja i kiselog mleka, pa i nju dodati.

Po želji dodati svež peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija