Najukusnije ćufte

14/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Tražim posao kao degustator ćuftica."
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije46362
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 223
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 200 g
  • svinjsko meso - 300 g
  • slanina - 100 g dimljene
  • topljeni sir - 100 g dimljenog
  • crni luk - 1 glavica
  • paprika - 1 kom. crvene
  • ljute papričice - 1 kom.
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - 50 ml
  • jaja - 1 kom
  • biber - po ukusu
  • kim - 1/2 kafene kašičice
  • ZA POHOVANJE
  • brašno
  • ZA PRŽENJE
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krišku hleba umočiti u mleko, nakon toga ocediti. Očistiti luk i papriku i staviti u multipraktik, dodati slaninu, hleb i meso. Sve umešati, a ako nematemultipraktik, možete koristiti mašinu za meso.

U posudu staviti mlevenu smesu, dodati jaje, narezati topljeni sir na sitne parčiće i dodati u smesu, začiniti i zamesiti.

Pokriti folijom i ostaviti tako dobijeno mleveno meso u frižider na 2 sata. Nakon toga ga izvaditi i vlažnim rukama oblikovati ćufte.

Zagrejati ulje u tiganju, svaku ćuftu premazati brašnom, višak otresti, i ćufte staviti u masnoću da se prže, i pritom ih okretati.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija