Tikvice na grčki način

14/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ove tikvice su hrskave i lagane, kao iz restorana."
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano17 129
  • Pregledi tokom meseca2188
  • Pregledi tokom desmice3
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 4 kom
  • ulje - za prženje
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • brašno - oko 120 g belog i 60 g kukuruznog
  • led
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice narezati po dužini na najtanje moguće. Ja koristim ljuštilicu za krompir. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasprostrani ravnomerno.

Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
14.02.2017 19:10
Brzo, lako i jednostavno, ali pre svega ukusno! Super je!
2
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija