Piletina jedinstvenog ukusa

14/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Nema reči koje bi mogle opisati jedinstven ukus ove piletine, kako sam naziv recepta kaže, ali garantujemo da ćete se zaljubiti u njega od prvog zalogaja."
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24 216
  • Pregledi tokom meseca2216
  • Pregledi tokom desmice46
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Pileći batak očistiti i naceći na batak i karabatak. U posudu staviti majonez, ulje, začin za piletinu, biber i topljeni sir.

Dobro promešati sve sastojke. Pečurke očistiti i naseći na parčiće. U pleh poređati parčiće pilećeg mesa, sa strana staviti pečurke, a odozgo smesu sa majonezom.

Rukama dobro namazati meso sve parčiće mesa. Naliti vino i pokriti pleh aluminijumskom folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni na 1 sat, nakon čega skinuti foliju i peći još 20 minuta.

Narendati kačkavalj, izvaditi pleh, posuti meso obilno kačkavaljem i vratiti ponovo u rernu dok se kačkavalj ne istopi na 10-ak minuta.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Администратор
Predivan recept, izuzetno ukusan i priprema se veoma brzo!
1
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija