Pita od ratluka sa prelivom

14/02/2017
"Sočna pita sa prelivom, koja je poželjan gost svake trpeze"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • jaja - komada
  • voda - 400 ml, topla
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 1.2 kg
  • orasi - 200 g
  • ratluk - 2 kutije
  • ZA PRELIV
  • šećer - 500 g
  • voda - 1.2 l
  • vanila - 2 kesice

Način pripreme

U posudi pomešajte vodu, kvasac i šećer. U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom, sirćetom i uljem. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte smesu od jaja, stavite kvasac i zamesite srednje mekano testo.

Podelite na 4 dela. Razvijte jednu lopticu na tanku koru. Stavite je na čistu krpu. Namažite je uljem. Razvijte drugu i stavite je preko prve.

Ponovo namažite uljem i pospite orasima i ratlukom isekcanim na kockice. Uvijte čvrsto u rolat i umotajte. Savijte u obliku puža i stavite u namašćen pleh. Isto uradite i sa preostalim testom. Ostavite da nadođe i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite i ostavite lepo da se ohladi. Isecite na parčice. Napravite preliv od šećera, vode i vanile. Kuvajte oko 15 minuta. Ostaviti malo da se ohladi i prelijte hvadnu pitu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija