Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Posni prolećni đuveč iz rerne

Posni prolećni đuveč iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k268
Posni prolećni đuveč iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Toliko je ukusan, jer se pravi sa najsvežijim darovima proleća."

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 5 - 6 kom
  • tikvice - 1 kom. male
  • boranija - 100 g
  • grašak - 100 g
  • bamija - 5 - 6 kom.
  • paprika - 2 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštiti krompir i zajedno sa drugim sastojcima (osim graška) narezati na parčiće.

Staviti u vatrostalnu posudu, posoliti i dobro promešati. Dodati ulje, alevu papriku, brašno i ponovo pomešati.

Naliti oko 1 šolje za čaj vode. Staviti u hladnu rernu, nakon čega peći na 200 stepeni. Gotovo jelo posuti peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: