Đuveč Prste da poližeš

14/02/2017
"Legenda kaže, da ime ovog đuveča nije dobijeno slučajno, ali za više detalja treba da pročitate bar dve porcije"
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano219
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.

Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.

U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite.

Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira.

Poklopite i vratite na desetak minuta u rernu. Pospite iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija