Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Đuveč Prste da poližeš

Đuveč Prste da poližeš

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3612k228
Đuveč Prste da poližeš
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Legenda kaže, da ime ovog đuveča nije dobijeno slučajno, ali za više detalja treba da pročitate bar dve porcije"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g
  • krompir - 500 kg
  • suvo meso - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • paradajz - 3 komada iz konzerve
  • sir - 250 g
  • maslini - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • crveno vino - 50 ml
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • začin - 1 - 2 kašičice, za svinjetinu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.

Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.

U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite.

Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira.

Poklopite i vratite na desetak minuta u rernu. Pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: