Prlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom

14/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Toliko je ukusna, topla i mirisna ova parlenka sa belim lukom, kačkavaljem i sirom, da nećete hteti da je delite sa nekim dobrovoljno!"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U kvasac dodati malo vode, šećera i brašna. Prosejati brašno i rastvoriti sodu u kiselom mleku.

Dodati mleko i jaje u brašno. Dodati i sve ostale sastojke. Zamesiti meko testo.

Ostaviti da naraste za pola sata. Napraviti lopte i oblikovati tanku okruglu pogaču. Mazati je maslacem, u koji smo dodali pasirani beli luk.

Kada ih zapečemo, staviti sir i kačkavalj i dodatno zapečemo, dok se kačkavalj ne istopi.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija