Brza i mekana penjurlija

14/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Koliko je često vaša baka pravila penjurliju?"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22 649
  • Pregledi tokom meseca1788
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipati vodu, dodati kvasac, šećer i 2 kašike brašna, promešati i ostaviti da kvasac naraste.

Prosejati brašno, dodati umućena jaja, ulje, so, kvasac i kiselo mleko, u koje smo prethodno stavili sodu bikarbonu. Smesu dobro promešati, dok ne postane gusta i lepljiva, i ostaviti je da naraste.

U nauljen pleh sipati polovinu smese, posuti sirom i rastopljenim maslacem i sipati odozgo drugu polovinu smese. Ravnomerno rasporediti kašikom umočenom u maslac.

Odozgo nabacajte na parčiće preostali maslac. Peći na 170 stepeni. Rernu ne zagrevati prethodno.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija