Domaće gurabije

14/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Seoske gurabije, domaće gurabije... koliko god imena da znamo za njih, ukus je ono što nas uvek podseti na bakine slatkiše."
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 962
  • Pregledi tokom meseca172
  • Pregledi tokom desmice25
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja sa šećerom i vanilom. U smesu dodati ulje i ponovo dobro promešati.

Dodati kiselo mleko sa sodom i na kraju dodati prosejano brašno. Umesiti meko testo, i po potrebi dodati još brašna.

Ostaviti testo u frižider za 30-ak minuta, da kasnije bude lakše oblikovati lotpice veličine oraha.

Gurabije ređati u pleh preko papira za pečenje. Mazati ih umućenim žumancem i posuti šećerom. Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumene.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija