Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kapama»Praznična kapama Luksuz

Praznična kapama Luksuz

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Praznična kapama Luksuz
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Ova kapama je toliko neodoljivo ukusna, da je sa njom svaki dan praznik"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • pileći file - 1 komad
  • slanina - 300 g, sušena
  • kobasica - 400 g, sirova
  • roštiljska kobasica - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • pečurke - 250 g
  • kiseli kupus - 250 - 300 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • ZA MARINADU
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
  • čili sos - 2 - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte soja sos, čili sos, senf i biber. Svinjske šnicle uvaljajte u smesu. Od pilećeg filea napravite 4 šnicle.

Njih takođe uvaljajte u marinadu. U đuvečaru stavite polovinu sitno narezanog kupusa pomesanog sa lukom. Poređajte svinjske šnicle.

Posle toga stavite piletinu. Pečurke isecite na kriške i stavite ih u đuvečaru. Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Pospite ih preko pečuraka , odozgo poređajre kobasice i roštiljske kobasice.

Pokrijte preostalim kupusom, polijte vinom i istom količinom vode. Pospite alevom parikom i uljem. Pecite u đuvečari na 180 stepeni oko 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: