Slani kolač sa paradajzom i sirom

14/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ukusan predlog za sve one koji vole slane i mirisne kolače."
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano419
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • sir - 150 g
  • čeri paradajz - ili drugi sitniji paradajz
  • semenke bundeve - 2 kašike sirovih
  • sušen paradajz - 60 g u maslinovo ulju
  • bosiljak - 8 listića
  • so
  • biber
  • maslac - i brašno za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz isecite na pola i posolite, pa ostavite da opusti sok. Sir isecite na kockice, a listove bosiljka operite, osušite i sitno iseckajte.

U odgovarajućoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte jaja, maslinovo ulje i mleko. Zamesite srednje meko testo.

Testu dodajte sir, sitno iseckan sušeni paradajz, oceđeni sveži paradajz, bosiljak i kašiku semenki od bundeve, pa dobro promešajte da se sve sjedini.

Tepsiju pravougaonog oblika nauljajte i posipajte brašnom, pa rasporedite testo i posipajte ga preostalim semenkama. Pecite ga 40-50 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Ovaj slani kolač se služi kako topao, tako i hladan.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija