Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Grčka turšija sa lukom

Grčka turšija sa lukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Grčka turšija sa lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Grčka posla - ukusno, pikantno i lako za pravljenje"

Potrebni sastojci

  • masline - 500 g
  • ljute papričice - 1 kg
  • šargarepa - 500 g
  • luk - 1 kg
  • beli luk - 3 glavice
  • zeleni paradajz - 1 kg
  • za marinadu
  • voda - 1.5 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • sirće - 1.5 šolja
  • šećer - 350 g
  • so - 5 kašika
  • aspirin - 15 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu od navedenih proizvoda. Ostavite da se ohladi. Ispecite papričice. Šargarepu isecite na kolutiće.

Paradajz, luk i beli luk isecite na kriške. Maline i svo povrće stavite u veliku tepsiju.

Prelijte hladnom marinadom. Lepo promešajte i ostavite da odstoji 24 sata.

Oprane i osušene tegle napunite povrćem i između svakog stavite aspirin (po 3 na teglu). Marinadu podelite po teglama.

Poklopite i čuvajte na hladnom mestu. Marinada koja se pravi od 1 1/2 šolje vode i 1 1/2 šolje sirćeta, ulja, šećera, soli, vri i ostavlja se da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: