Salata od pasulja Ropotamo

15/02/2017
"Salata Ropotamo - jedan voljeni ukus, koji možemo da napravimo, sačuvamo i podelimo sa bližnjima"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 672
  • Pregledi tokom meseca264
  • Pregledi tokom desmice221
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 kg
  • paprike - 2 kg, crvene
  • paradajz pire - 2 tegle oko 800 g
  • šargarepa - 800 g
  • kiseli krastavci - 1 tegla
  • grašak - 1 tegla
  • ZA MARINADU
  • ulje - 200 ml + 100 ml
  • sirće - 100 ml
  • šećer - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Pomešajte ulje (200 ml), sirće, šećer, so i biber. Stavite na vartu da provri. U marinadu dodajte šargarepu isečenu na kružiće.

Kuvajte dok ne omekša. Skuvajte pasulj u posoljenoj vodi. Ispecite, oljustite i isecite paprike. U veliku tepsiju sipajte skuvan pasulj.

Dodajte paprike, grašak, skuvanu šargarepu i krastavce isečene na kružiće, dodajte paradajz pire i promešajte.

Prepržite preostalo ulje (100 ml) i ostavite da se ohladi i sipajte ga u tepsiju. Lepo promešajte i napunite tegle. Sterilizujte ih 20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti