Domaći kečap sa svežim paradajzom

15/02/2017
"Nikada više nećete pomisliti na kečap iz rafa u prodavnici"
Priprema20 min.
Kuvanje190 min.
Ukupno210 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sok od paradajza - 800 ml sveže isceđenog, bez semenki i ljuske
  • so - oko 3 - 4 supene kašike ili po ukusu
  • šećer - 550 g
  • sirće - 280 ml
  • čubar - 2 - 3 supene kašike
  • kumin - 10 g
  • biber - 10 g
  • lovorov list - 4 lista
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • skrob - 5 komada, kukuruznog
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sirće u šepru. U njega dodajte začine i ostavite da provri. Isključite ringlu, stavite poklopac i ostavite da se ohladi. Smesu procedite kroz gazu.

Sipajte sok od paradajza u šerpu i kuvajte, dok 1/3 ne ispari. Dodajte so i šećer. Odaspite malo soka oko 400/500 ml. Ostavite da se ohladi i u njemu rastvorite skrob.

Dodajte sirće u paradajz, nakon nekoliko minuta sipajte skrob i energično mešajte žicom. Nemojte sipari sav skrob, zato sto će se još zgusnuti kad se ohladi.

Sklonite kečap sa vatre i napunite tegle. Sterilizujte 10 minuta nakon ključanja.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija