Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka Pita»Pita od bundeve prelivena sirupom

Pita od bundeve prelivena sirupom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Pita od bundeve prelivena sirupom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
14
"San svakog ljubitelja slatkiša – pita i to slatka, dupla poslastica."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • maslac - 150 g
  • za punjenje
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - ½ šolje
  • brašno - ½ šolje
  • orasi - ½ šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • bundeva - oko 400 g, izrendana
  • cimet - 1 kašičica
  • za sirup
  • voda - 600 ml
  • šećer - 400 g
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja. Dodajte šećer i produžite sa mućenjem. Dodajte ulje, prosejano brašno, prašak za pecivo i orahe. Dobro promešajte i dodajte sitno narendanu bundevu (iskoristite kuhinjski robot za rendanje).

Dodajte cimet i pažljivo promešajte da se izjednači. U odgovarajuću tepsiju (28 cm) postavite 1/3 kora, tako što svaku koru premazujete rastopljenim maslacem.

Preko kora sipajte ½ smese. Prekrijte sve još jednom trećinom kora. Preko sipajte preostali fil za punjenje i prekrijte korama. Odozgo stavite maslac i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.

Skuvajte sirup od šećera, vode i vanile. Kuvajte 10 minuta i ostavite da se prohladi. Nasecite pažljivo pitu na parčiće i prelijte sirupom. Ostavite da se ohladi i da odstoji najmanje 4 časa pre služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: