Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Mali venčići sa prazilukom, sirom i pečenim paprikama

Mali venčići sa prazilukom, sirom i pečenim paprikama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k232
Mali venčići sa prazilukom, sirom i pečenim paprikama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
12
"Zbog ovih ukusnih venčića smo spremni da se budimo rano svakog jutra."

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 - 800 g
  • voda - 400 ml topla
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 kašika
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - 100 ml
  • za punjenje
  • praziluk - 2 struka
  • paprika - 4 - 5 komada, pečene, crvene
  • sir - 250 - 300 g
  • začini
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite luk i upržite ga. Kada omekne, dodajte nasečene paprike i začine po ukusu. Skinite sa vatre i kada se ohladi, dodajte izmrvljeni sir. Promešajte i ostavite sa strane.

U posudu sipajte vodu i u nju rastvorite kvasac sa šećerom. Promešajte brašno i so i prosejte. U brašno dodajte ulje, mleko i kvasac sa vodom. Umesite meko testo. Ostavite testo 15 minuta da se odmori. Od testa formirjte 12 loptica. Prekrijte ih krpom i ostavite da nadođu 30 minuta.

Uzmite jednu lopticu i razvucite ga u obliku elipse. Na jedan kraj stavite punjenje u uvijte u rolat, ali ne do kraja. Kraj koji je ostao nasecite na trakice. Svaku trakicu umotajte i postavite preko rolata, tako što im podbodete krajeve. Zatim spojite krajeve rolata. Na isti način napravite ostale penjurlije.

Poređajte ih u pleh za pečenje, u koji ste stavili papir za pečenje. Ostavite da nadolaze 30 minuta i onda ih premažite umućenim jajetom. Pecite ih na 200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite ih iz rerne i prekrijte krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: