Nasečene paradajz-paprike

15/02/2017
"Ne dozvolite zimi da vas iznenadi, a da niste stavili u špajz bar nekoliko tegli ove hrskave turšije"
Priprema60 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno66 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 6 kg
  • voda - 10 l
  • so - 1 kg
  • ZA SALAMURU
  • sirće - 1.5 l
  • ulje - 300 ml
  • šećer - 500 g
  • celer - 1 veza
  • beli luk - 5 - 6 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike se operu, očiste se semenke i sekna parčiće. Pravi se slan rastvor od vode i soli u kojem isečene paradajz-paprike stoje 12 sati. Ja ih obično pravim uveče i ostavim da stoje jednu noć.

Ujutru se ocede iz slane vode i stavljaju u tegle. Između njih se stavljaju stukovi celera i oljušteni čenjevi belog luka.

Salamuru pravimo od sirćeta, šećera i ulja. Sastojke pomešamo i stavljamo na vatru da provri. Kipučom salamurom polivamo paradajz-paprike dok se tegle ne napune.

Zatvorene tegle se sterilizuju 5-6 minuta nakon vrenja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija