Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Nasečene paradajz-paprike

Nasečene paradajz-paprike

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Nasečene paradajz-paprike
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
66 min.
Porcije
7
"Ne dozvolite zimi da vas iznenadi, a da niste stavili u špajz bar nekoliko tegli ove hrskave turšije"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 6 kg
  • voda - 10 l
  • so - 1 kg
  • ZA SALAMURU
  • sirće - 1.5 l
  • ulje - 300 ml
  • šećer - 500 g
  • celer - 1 veza
  • beli luk - 5 - 6 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike se operu, očiste se semenke i sekna parčiće. Pravi se slan rastvor od vode i soli u kojem isečene paradajz-paprike stoje 12 sati. Ja ih obično pravim uveče i ostavim da stoje jednu noć.

Ujutru se ocede iz slane vode i stavljaju u tegle. Između njih se stavljaju stukovi celera i oljušteni čenjevi belog luka.

Salamuru pravimo od sirćeta, šećera i ulja. Sastojke pomešamo i stavljamo na vatru da provri. Kipučom salamurom polivamo paradajz-paprike dok se tegle ne napune.

Zatvorene tegle se sterilizuju 5-6 minuta nakon vrenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: