Musaka sa ukusnim prelivom

14/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Tako se počinje – Vidi preliv, pojedi jednu porciju, hoćeš li još jednu - i dok se okrenete, cela tepsija je nestala."
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u dubokom tiganju. U zagrejanom ulju prodinstajte crni luk dok ne omekša. Dodajte paradajz i mleveno meso, kao i biber i čubar.

Kada voda koju je pustio paradajz ispari, dodajte alevu papriku. Operite, očistite i nasecite na sitne kockice krompir i dodajte ih u tiganj sa mesom.

Izdinstane sastojke prebacite je u pleh i dodajte 1 šolju vruće vode i ulja.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite dok voda ne ispari i ne dobije zlatnu boju.

Na kraju pravite preliv za musaku. Umutite kiselo mleko sa jajima, a zatim dodajte brašno dok ne dobijete glatku smesu.

Prelijte musaku i kada se zapeče preko nje narendajte kačkavalj.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija