Ređana carska salata

15/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Napravite ovu ukusnu carsku salatu za zimu i nećete zažaliti! Provereno dobra i ukusna!"
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • karfiol - 2 komada (veće glavice)
  • paradajz - paprika - 2 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • kupus - 1/2 glavice belog
  • peršun - 1 veza
  • biber
  • poljska gorušica - seme
  • sastojci za 1 teglu
  • sirće - 60 ml jabukovog
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • beli luk - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite, pa šargarepe isecite na kolutiće, a neke na cvetiće. Beli kupus isecite na krupnije komade, paradajz-paprike na velike komade, a karfiol podelite na cvetove.

U svaku teglu sipajte sirće, šećer, so i ulje. Dodajte prstohvat semena poljske gorušice i 4-5 zrna bibera. Promešajte i polako ređajte red po red povrća. Redosled sami birate. Dok punite teglu, često pritiskajte povrće, kako bi što više stalo, i tako dok ne napunite teglu.

Kad poređate do pola tegle, posipajte peršunom, pa kad napunite ponovo. Dolijte vodu i dobro zatvorite. Stavite tegle 5-7 minuta da se prokuvaju dok se ne stvori vakum i već je u potpunosti gotova vaša carska salata za zimu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija