Bakine milibrot kiflice sa marmeladom od šipka

15/02/2017
"Tople, tople milibrot kiflice, za koje smo recept uzeli iz bakinog teftera"
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 012
  • Pregledi tokom meseca925
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sve proizvode osim kvasca i brašna i ostavljamo 1/2 šolje mleka.

Ostavljeno mleko malo ugrejemo i u njemu rastopimo kvasac, nakon čega da dodajemo u smesu.

U smesu počinjemo dodavati brašno, dok se ne dobije srednje meko testo, koje se ne lepi. Ako je potrebno, dodaje se još brašna.

Testo ostavljamo da odstoji 1 sat na toplom (pokrito folijom), nakon čega ga delimo na loptice i razvojamo svaku i u sredinu stavljamo po 1 kašićicu marmelade od šipka, i uvijamo da bi se dobila kiflica.

Gotove kiflice ređamo u podmazan pleh i ostavljamo još 1 sat da odstoje na toplom, nakon toga umutimo žumance i njime namažemo svaku kiflicu i posipamo šećerom.

Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo (dok korica ne postane braon).slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija