Blago ljute čorbadžijske paprike

15/02/2017
"Neodoljiv predlog za ljubitelje pikantnih zadovoljstava."
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano888
  • Pregledi tokom meseca128
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • čorbadžijska paprika - 1 kg
  • ulje - 1 - 2 šolje za prženje
  • ZA MARINADU
  • vinsko sirće - 400 ml
  • so - 1 1/2 supene kašike
  • šećer - 6 supenih kašika (može 3 supene kašike meda i 3 supene kašike šećera)
  • beli luk - 1 mala glavica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i isecite na dva dela, ako su duže. Stavite ih da se prže, ali obavezno poklopite zato što dosta prska.

Kada se isprže, izvadite ih. Napravite marinadu, tako sto ćete pomešati sve proizvode i kuvati na vatri.

Paprike poređajte u tegle, pritisnite i stavite parčiće belog luka i peršuna.

Prelijte vrelom marinadom i zatvorene okrenite napako. Da bi bile ljute, stavila sam crvene paprike između zelenih, koje dodaju aromu i daju blagu ljutinu ostalim.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija