Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Blago ljute čorbadžijske paprike

Blago ljute čorbadžijske paprike

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Blago ljute čorbadžijske paprike
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Neodoljiv predlog za ljubitelje pikantnih zadovoljstava."

Potrebni sastojci

  • čorbadžijska paprika - 1 kg
  • ulje - 1 - 2 šolje za prženje
  • ZA MARINADU
  • vinsko sirće - 400 ml
  • so - 1 1/2 supene kašike
  • šećer - 6 supenih kašika (može 3 supene kašike meda i 3 supene kašike šećera)
  • beli luk - 1 mala glavica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i isecite na dva dela, ako su duže. Stavite ih da se prže, ali obavezno poklopite zato što dosta prska.

Kada se isprže, izvadite ih. Napravite marinadu, tako sto ćete pomešati sve proizvode i kuvati na vatri.

Paprike poređajte u tegle, pritisnite i stavite parčiće belog luka i peršuna.

Prelijte vrelom marinadom i zatvorene okrenite napako. Da bi bile ljute, stavila sam crvene paprike između zelenih, koje dodaju aromu i daju blagu ljutinu ostalim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: