Starinski masni keks

15/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Predlažemo jedan isproban recept za sipkave kolače kojima možete počastiti goste koji su vam došli na kafu."
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 162
  • Pregledi tokom meseca435
  • Pregledi tokom desmice207
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mast - 250 g svinjske
  • vino - 100 ml belog vina
  • šećer - 60 - 70 g šećera u prahu
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • limun - 2 kašičice narendane kore, po želji
  • brašno - oko 450 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast treba da bude omekšala, ali ne rastopljena. Umešati je sa vinom, šećerom u prahu, vanilin šećerom, korom limuna i početi sa dodavanjem brašna.

Zamesiti i dodavati brašno dok se ne dobije tvrdo testo. Uspomoć šprica ili modle oblikovati keks i ređati ga u pleh.

Peći ih na 160 - 170 stepeni u prethodno zagrejanoj peći, dok blago porumene. Tople ih posuti šećerom u prahu po želji.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti