Jermenski kolači sa ratlukom i orasima

16/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Evo recepta za čuvene jermenske kolače kojima je teško odoleti."
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 148
  • Pregledi tokom meseca2978
  • Pregledi tokom desmice387
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 3 šolje
  • za nadev
  • orasi
  • ratluk
  • cimet
  • za valjanje
  • šećer u prahu - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte ulje i vodu u šerpu. Neka proključaju, pa sklonite sa vatre.

Dodajte prašak za pecivo i so, promešajte i dodajte brašno. Brzo mešajte, dok testo ne prestane da se lepi za šerpu.

Kad se ohladi, napravite male loptice, tako da u svaku stavite orah i komadić ratluka, koje ste prethodno uvaljali u cimet.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte kolače.

Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatkastu boju. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija