Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem-karamel sa hrskavim karamelom

Krem-karamel sa hrskavim karamelom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Krem-karamel sa hrskavim karamelom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Najviše volimo krem karamel u velikom plehu, jer možemo da isečemo veće parče."

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom.
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 2 kom
  • šećer - 100 g za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja i šećer mikserom. Dodati smesu od jaja u skuvano mleko, vanilu i sve sjediniti.

Šećer karamelizovati i podeliti u kalupe ili čaše.

Naliti smesu od jaja.

Čaše ređati u pleh, u koji je prethodno nasuta voda. Peći u rerni na ne više od 150 stepeni.

Ako je temperatura visoka, smanjite je još malo, da ne bi provrila voda - da se ne bi formirale šupljine.

U posebnu posudu karamelizovati šećer i išarati karamelom odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: