Krem-karamel sa hrskavim karamelom

16/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Najviše volimo krem karamel u velikom plehu, jer možemo da isečemo veće parče."
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 684
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom.
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 2 kom
  • šećer - 100 g za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja i šećer mikserom. Dodati smesu od jaja u skuvano mleko, vanilu i sve sjediniti.

Šećer karamelizovati i podeliti u kalupe ili čaše.

Naliti smesu od jaja.

Čaše ređati u pleh, u koji je prethodno nasuta voda. Peći u rerni na ne više od 150 stepeni.

Ako je temperatura visoka, smanjite je još malo, da ne bi provrila voda - da se ne bi formirale šupljine.

U posebnu posudu karamelizovati šećer i išarati karamelom odozgo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija