Posno jelo sa tikvicama i belim lukom

16/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Danas smo vam spremili jedno raskošno i dijetalno jelo sa tikvicama, pirinčem i svežim lukom koje nam dolazi pravo iz Istočne Bugarske!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 640
  • Pregledi tokom meseca106
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice naseći na sitne kockice, a luk na krugove, i staviti da se uprže zajedno.

Dodati kašičicu aleve paprike i naliti vodu, ali ne mnogo - oko 4-5 šolja.

Kada malo provri, dodati i glave belog luka i ostaviti na oko 15 minuta da vri, nakon čega dodati pirinač.

Kada se pirinač skuva posuti nanom.

Obavezno probajte ovo veoma ukusno seosko jelo od povrća koje je spremala moja baka i koje mi je postalo omiljeno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija