Moj omiljeni čizkejk

16/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ukusan čizkejk u teglicama - idealan dezert za posluženje svaki put kad vam dođemo u goste."
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano8 265
  • Pregledi tokom meseca1358
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • za koricu
  • keks - 240 g čajnih (kakao)
  • maslac - 100 g
  • lešnici - 50 g pečenih
  • za fil
  • kisela pavlaka - 600 g
  • krem sir - 300 g
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • za preliv
  • slatko - 240 g celih borovnica
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Keks i maslac stavite zajedno u blender da se dobro samelju. U slučaju da nemate blender, keks možete izmrviti, maslac istopiti, pa ih zajedno dobro promešati dok ne dobijete smesu nalik biskvitu.

Iseckajte lešnike na krupnije i sitnije komadiće. Dodajte ih keksu, pa ponovo dobro promešajte.

Dobijenu smesu ćete iskoristiti kao koru za čizkejk. Ako ćete tortu praviti u posudi ili plehu, onda smesu rasporedite po dnu posude. Možete pripremiti i na lakši način, koristeći šolje ili teglice, kao što sam to ja uradila, pa smesu stavite u teglicu i dobro pritisnite kašičicom. Odložite teglice u frižider na nekih 20 minuta da se stegnu.

Za to vreme napravite fil, tako što u odgovarajućoj činiji pomešate krem sir i šećer u prahu i mešate dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte pavlaku i mešajte drvenom kašikom dok fil ne postane kremast.

Fil premažite preko korice od keksa, ako pravite tortu u posudi, a ako ste se odlučili za tegle, onda stavite preko smese od keksa i vratite ponovo u frižider da odstoji.

Na kraju vam ostaje da čizkejk prelijete slatkom od borovnica. Po želji, možete koristiti i neko drugo slatko ili čokoladu. Poslužite kad se dobro ohladi.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija