Kolač sa karamelizovanim kruškama

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Eh, da je Eva znala za ovaj recept sa kruškama, još uvek bi živela sa Adamom u rajskom vrtu."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano680
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Presecite kruške na polovine. Očistite unutrašnjost od semena.

U dublji tiganj sipajte šećer, limunov sok i maslac. Rastopite i karamelizujte. Karamel prebacite u kalup prečnika 28 cm.

Poređajte kruške preko karamela sa sredinom na dole. Između njih stavite maline.

Umutite jaja u vazdušast krem. Dodajte šećer i produžite mućenje. Dodajte mleko i rastopljeni maslac. Na kraju prosejte brašno i dodajte ga zajedno sa praškom za pecivo.

Ovu masu, koju ste dobro umutili, prelijte preko krušaka. Pecite kolač na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostavite da se malo prohladi i okrenite na tanjir za serviranje.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti