Pita sa prazilukom, pečurkama i sirevima

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24989
"Mislite da je ovo još jedna obična pita, ali grešite! Ovo je istinsko remek delo sa ukusnim i mirisnim nadevom, koja se prosto topi u ustima."
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 763
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite praziluk i upržite ga. Praziluku dodajte krupno nasečene pečurke. Kada se uprže dodajte začine, dobro promešajte i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi.

Nasecite sireve i kačkavalj na kockice. U nauljenoj tepsiji položite 3 kore, premazujući svaku rastopljenim maslacem. Uzimate jednu koru i preko nje stavite malo od smese sa prazilukom i malo kombinacije sireva.

Uzmite krajeve kore, umotajte i formirajte zavežljaj. Postavite u tepsiju. Na isti način formirajte ostale zavežljaje dok ne potrošite kore i nadev. Na kraju zavucite krajeve kora sa kojima ste pokrili dno tepsije.

Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prstohvatom bibera. Dobro rasporedite preliv preko pite. Odozgo stavite parčiće maslaca. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok de dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija