Pita sa prazilukom, pečurkama i sirevima

16/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Mislite da je ovo još jedna obična pita, ali grešite! Ovo je istinsko remek delo sa ukusnim i mirisnim nadevom, koja se prosto topi u ustima."
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 448
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu – 1 pakovanje
  • maslac – 125 g
  • za punjenje
  • praziluk – 2 struka
  • pečurke – 250 g, šumske
  • majčina dušica
  • gauda sir – 100 g
  • kačkavalj – 100 g
  • topljeni sir – 100 g, dimljeni
  • sir – 100 g
  • biber
  • za preliv
  • jaja – 4 komada
  • kisela pavlaka – 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite praziluk i upržite ga. Praziluku dodajte krupno nasečene pečurke. Kada se uprže dodajte začine, dobro promešajte i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi.

Nasecite sireve i kačkavalj na kockice. U nauljenoj tepsiji položite 3 kore, premazujući svaku rastopljenim maslacem. Uzimate jednu koru i preko nje stavite malo od smese sa prazilukom i malo kombinacije sireva.

Uzmite krajeve kore, umotajte i formirajte zavežljaj. Postavite u tepsiju. Na isti način formirajte ostale zavežljaje dok ne potrošite kore i nadev. Na kraju zavucite krajeve kora sa kojima ste pokrili dno tepsije.

Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prstohvatom bibera. Dobro rasporedite preliv preko pite. Odozgo stavite parčiće maslaca. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok de dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija