Posni slovenski đuveč

16/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Omiljena klasika u kuhinji – slovenski đuveč u majstorskoj izvedbi."
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano732
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • crni luk – 1 glavica
  • krompir – 4 - 5 komada
  • paprika – 1 komad
  • šargarepa – 1 komad
  • boranija – 6 - 7 mahuna
  • bamija – 6 - 7 komada
  • pirinač – 1 šolja
  • ljuta paprika – 1 komad
  • paradajz – 1 koamd
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • ulje – 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite crni luk, naseckajte ga sitno i prodinstajte u ulju sa nekoliko kašika vode.

Dodajte na kolutove nasečenu šargarepu, papriku, boraniju i bamiju. Kada povrće omekša, dodajte prethodno oprani pirinač i nastavite da dinstate dok pirinač ne nabubri.

Dolijte malo vode i dodajte krompir, nasečen na srednje velike komade i prethodno narendani paradajz. Posolite, stavite biber i alevu papriku. Dinstano povrće prebacite u vatrostalnu posudu i dobro promešajte.

Dodajte celu ljutu papriku, dolijte oko 3 šolje vode i postavite u hladnu rernu. Na početku pecite na 200 stepeni i nakon 30 minuta smanjite temperaturu na 180.

Pecite otprilike 30 minuta, s tim što malo pre kraja sklonite poklopac da se đuveč zapeče odozgo. Servirajte sa sitno naseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija