Kaneloni sa mlevenim mesom i bešamel sosom

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24976
"Da imate kanelone i da ih ne pripremite na ovaj način je isto kao da ste išli u Rim i niste videli Papu."
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano582
  • Pregledi tokom meseca73
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kaneloni – 250 g
  • mleveno meso – 500 g
  • crni luk – 1 glavica
  • beli luk – 2 čena
  • šargarepa – 1 komad
  • paradajz – 1 šolja, mleveni
  • so
  • ulje
  • biber
  • bosiljak
  • za bešamel
  • sveže mleko – 300 ml
  • brašno – 2 kašike (ravne)
  • maslac – 50 g
  • muskatni orah
  • so
  • kačkavalj – za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte sitno crni i beli luk. Prodinstajte ih u malo ulja. Dodajte šargarepu, nasečenu na kockice. Kada povrće omekša, dodajte mleveno meso.

Sve zajedno dinstajte dok mleveno meso ne pobeli. Nakon toga dodajte paradajz. Sos začinite solju, biberom i bosiljkom. Kuvajte dok ne ispari voda iz paradajza.

Bešamel sos pripremite u maloj šerpi u kojoj na slaboj vatri otopite maslac. Nakon toga, kašiku po kašiku, neprestano mešajući, dodajte brašno.

U tankom mlazu dolivajte mleko, pri tom neprestano mešajte. Kuvajte dok se sos ne ugusti. Na kraju dodajte po prstohvat soli i muskatnog oraha.


Na dnu posude u kojoj ćete spremati kanelone sipajte deo bešamel sosa. Uz pomoć male kašičice punite kanelone sosom od mlevenog mesa i paradajza. Poređajte kanelone gusto jednu uz drugu u posudu za pečenje.

Sa ostatkom bešamela prelijte kanelone. Pospite bosiljkom i biberom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom. Jelo pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i odozgo narendajte kačkavalj.

Posudu vratite u rernu i jelo dopecite dok se kačkavalj ne rastopi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija