Cvetovi od pečenog krompira

16/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Ovo nije običan krompir, već prava kulinarska skulptura, koju možete pojesti sa zadovoljstvom."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • krompir – 8 komada
  • maslac – 70 g
  • beli luk –u prahu
  • majčina dušica – suva
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bilo bi dobro je da je krompir mlad, ali ako nemate, koristite krompir sa tanjom korom. Odgovara je naprimer krompir sorte Agata.

Krompir dobro operite. Kuvajte ga u posoljenoj vodi. Važno je da je krompir poluskuvan i nikako prekuvan.

Nauljite posudu u kojoj ćete peći krompir maslacem. Poređajte krompire u posudu u uz pomoć male šerpe lagano ih pritisnite i zgnječite. Treba da dobiju izgled procvetalog cveća. Začinite krompir začinima.

Začini mogu biti različiti. Pitanje ukusa je dali ćete staviti ruzmarin, luk, origano, vegetu ili dr. Na kraju na svaki krompir stavite po malo maslaca i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ispečeni krompir ima izuzetan ukus i miris.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija