Kolač od maka sa rikotom

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Tako nežan i jednostavan za pripremu da prosto nećete verovati. Uzmite rikotu i počnite."
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano373
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutite jaja, vrelu vodu i šećer. Kada dobijete vazdušast krem polako dodajte prethodno prosejano brašno promešano sa praškom za pecivo i vanilom, grizom i semenom maka.

Sve pažljivo promešajte do homogene smese. Sve prebacite u pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je gotov, kolač ostavite da se ohladi. Zatim patišpanj prelijte sokom od kompota. Možete soku dodati i malo šećernog sirupa.

Za preliv promešajte rikotu i slatku pavlaku. Po želji možete ih umutiti u krem i dodati kocetrat limunovog soka.

Neko voli da je preliv tečniji, neko voli da bude čvrst. Ukrašavanje je isto stvar ukusa – narendana čokolada, smrvljeni orašasti plodovi ili dr.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti