Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od maka sa rikotom

Kolač od maka sa rikotom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Kolač od maka sa rikotom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Tako nežan i jednostavan za pripremu da prosto nećete verovati. Uzmite rikotu i počnite."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 4 kašike, vruća
  • brašno - 1 šolja
  • griz - ½ šolje, pšenični
  • seme maka - 6 kašika
  • koncetrat limuna
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • rikota - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi umutite jaja, vrelu vodu i šećer. Kada dobijete vazdušast krem polako dodajte prethodno prosejano brašno promešano sa praškom za pecivo i vanilom, grizom i semenom maka.

Sve pažljivo promešajte do homogene smese. Sve prebacite u pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je gotov, kolač ostavite da se ohladi. Zatim patišpanj prelijte sokom od kompota. Možete soku dodati i malo šećernog sirupa.

Za preliv promešajte rikotu i slatku pavlaku. Po želji možete ih umutiti u krem i dodati kocetrat limunovog soka.

Neko voli da je preliv tečniji, neko voli da bude čvrst. Ukrašavanje je isto stvar ukusa – narendana čokolada, smrvljeni orašasti plodovi ili dr.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: