Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat sa maskarpone sirom, bananama i čokoladom

Rolat sa maskarpone sirom, bananama i čokoladom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Rolat sa maskarpone sirom, bananama i čokoladom
Fotografije: Dobrinka Petkova
3 / 4
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Kad pravimo ovakav rolat, u goste zovemo samo one koji su na dijeti, kako bi ostalo više za nas."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašika
  • za fil
  • maskarpone sir - 200 g
  • šećer u prahu - 2 - 3 kašike
  • pavlaka - 100 - 150 ml
  • banane - 4 komada
  • crna čokolada - 50 g
  • za dekoraciju
  • banane - 1/2 banane
  • preliv od karamele
  • čokolada
  • pavlata - 3 - 4 kašike, umućena
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete penastu smesu, pa zatim dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i odvojite od smese 3-4 kašike. Tepsiju u kojoj ćete peći obložite papirom za pečenje, pa veći deo dobijene smese isipajte u nju.

Smesi koja je ostala dodajte kakao, dobro promešajte, isipajte je u kesu za filovanje, pa lepo rasporedite preko bele smese i ne morate da vodite računa da sve bude ravnomerno. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

Kad se ispeče, izvadite iz rerne, pa koru uvijte u rolat, zajedno sa papirom za pečenje.

Umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa zatim dodajte prethodno umućenu pavlaku i sve zajedno pažljivo promešajte. U blenderu ispasirajte 2 banane sa 1 kašikom svežeg mleka.

Dobijeno pire od banane isipajte u posudu sa pavlakom i maksarpone sirom. Dobro promešajte.

Odvijte koru rolata, sklonite papir za pečenje i premažite filom. Poređajte preostale 2 banane i posipajte čokoladom i ponovo zavijte u rolat.

Rolat premažite umućenom pavlakom, prelijte prelivom od karamele, poređajte komadiće banane i posipajte rendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: