Grčki sos od belog luka

17/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Ovaj jedinstven sos od belog luka iz grčke kuhinje idealan je za povrće, ribu i piletinu."
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano406
  • Pregledi tokom meseca192
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - 8 čenova
  • prezle - 250 g
  • maslinovo ulje - 120 ml
  • vinsko sirće - 70 ml
  • so - 1 kašičica

Način pripreme

Beli luk se protisne kroz presu i dodaju mu se so i prezle. Umesto prezli možete da koristite natopljenu i dobro oceđenu sredinu hleba. Pomešajte smesu.

Dodajte postepeno vinsko sirće i maslinovo ulje, uz neprestano mešanje. Dobro ispasirati smesu, a možete da koristite i avan.

Po želji na početku možete dodati i usitnjene ili samlevene orahe.

Ovaj Grčki sos odlično ide uz prženu ribu ili tikvice.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija