Crveno sočivo

17/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Veoma korisno i ukusno crveno sočivo, koje ćete često pripremati."
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 567
  • Pregledi tokom meseca146
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja crvenog
  • paradajz - oljušteni iz konzerve (oko 2 kom)
  • bujon - 1 l od povrća
  • luk - 60 g (1 glavica srednje veličine)
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kim - 1 1/2 kašičica
  • lovorov list - 1 kom.
  • aleva paprika
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte sitno iseckan luk.

Kada luk postane staklast, dodajte sitno iseckan beli luk, kim i alevu papriku. Dodajte usitnjen ili pasiran paradajz, bujon od povrća i lovorov list.

Smesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija