Klasična kuvana teletina

17/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Naučite kako da spremite lepu i sočnu teletinu. Evo jednog odličnog recepta."
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Najvažnije za skoro sve recepte sa teletinom je da se kuva sa kostima, kako bi bujon bio lep i kako jelo ne bi bilo bezukusno.

Meso se kuva uz dodatak soli po ukusu (najbolje u ekspres loncu), dok ne bude skoro gotovo. Seče se na komade.

Male glavice luka (cele, oljuštene i očišćene), šargarepa (iseckana na parčiće po 5 cm) i biber se stave u lonac i kuvaju 20-ak minuta. Doda se krompir (isečen na velike komade) i celer (ja sečem glavicu na parčiće po 5-7 mm, i onda na četvrtine).

Nakon 15 minuta doda se sitan paradajz (bez sečenja). Kuva se dok se skuvaju krompiri.

Kod kuvanja teletine veoma je važno da sastojci budu u velikim komadima (tako me je mama učila), stavlja se po jedno od svega u činiju (1 parče mesa, 1 krompir, 1 šargarepa, 1 paradajz, 1 luk, 1 parče celera).

Po želji možete staviti i crvenu papriku (stavlja se između luka i krompira).slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija