Moja ukusna gibanica ruža

17/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Naš top predlog za doručak."
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano513
  • Pregledi tokom meseca305
  • Pregledi tokom desmice219
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g (fine)
  • jaja - 4 - 5 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • gazirana voda - 1 šolja
  • kravlji sir - 250 - 300 g
  • ulje
  • maslac
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa kiselim mlekom, 2-3 kašike ulja, malo soli i gaziranom vodom.

Kore podelite, pa od prve polovine uzmite 2 kore, preko izmrvite sir, pa zatim sve tako ređajte dok ne potrošite sve i blago urolajte.

Od druge polovine kora na isti način ređajte i blago urolajte, pa poprečno isecite kore na manje rolate debljine oko 4 cm.

Nauljajte tepsiju, poređajte ruže i na svaku stavite po kockicu maslaca, poprskajte ih malo uljem i dobro prelijte smesom sa jajima.

Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija