Šakšuka

17/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Šakšuka - aromatična jaja na arapski način. Ukus i aroma, u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj!"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 482
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jelo treba pripremiti u velikom tiganju. Zagrejte u njemu maslinovo ulje i dodajte usitnjen luk i beli luk. Nakon što se prže oko 5 minuta, dodajte iseckane paprike i pržite, dok omekšaju.

Dodajte paradajz, prethodno iseckan i zajedno sa sokom iz konzerve, ako koristite konzerviran. Dodajte 1-2 prstohvata šećera, pomešajte i nakon što jelo provri dodajte preostale začine, a na samom kraju posolite. Količina začina zavisi od vašeg ukusa.

Nakon što se sos zgusne, razbijte odgore jaja, pažljivo na rastojanju jedno od drugog. Poklopite tiganj i kuvajte 10-15 minuta - jaja treba da se stegnu, a paradajz sos da se lako karamelizuje. Na kraju pospite iseckanim peršunom i poslužite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija