Slatki korneti punjeni filom

17/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Koliko god korneta da napravite, ipak neće biti dovoljno - pravilo No. 26 u kulinarstvu."
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 803
  • Pregledi tokom meseca2592
  • Pregledi tokom desmice242
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - oko 800 g
  • za fil
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • puding - 2 kesice od vanile
  • maslac - 60 g
  • orasi - 200 g mlevenih
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću činiju prosejte brašno, pa zatim dodajte jaja, mleko sa sodom bikarbonom i ulje. Zamesite srednje meko testo. Razvijte veliku koru.

Isecite na trake širine oko 0.5 cm i dužine oko 30 cm. Uvijte ih oko korneta koji ste prethodno premazali maslacem, pa ih poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Izvadite ih iz rerne i dok su još topli, sklonite kornete. Spremite fil, tako što ćete prvo skuvati 800 ml mleka, a u posebnoj činiji pomešati preostalo mleko, šećer i puding.

Smesu dobro promešajte i isipajte je u mleko dok se kuva. Mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi i dodajte maslac. Dobro promešajte i dobijenom smesom napunite kornete.

Umočite kornete u mlevene orahe, pa ih poređajte, tako da stoje uspravno, kako fil ne bi iscureo. Kolače ostavite da prenoće i omekšaju.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija