Pileća džigerica na seoski način

17/02/2017
Milica Djordjevicod Milica DjordjevicŠef kuhinje
"Volite pileću džigericu? Evo klasičnog recepta."
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano265
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu i dobro je osušite. U dubokom tiganju zagrejte masnoću i ispržite džigericu, nakon čega je izvadite iz ulja.

U istom tiganju stavite da se isprži luk iseckan na polumesece, dodajte šargarepu sasvim sitno izrendanu i pečurke isečene na pola. Pospite biberom i dodajte sitno isečene pečene paprike. Zalijte crnim vinom.

Dodajte paradajz pire, rastvoren u 250 ml vode, a nakon toga i pileću džigericu. Dodajte po ukusu biber, malo čubra i so.

Poslužite uz iseckan svež peršun. Džigerica na seoski način dobro ide uz kuvan krompir.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija