Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Paprikaš od leblebija

Paprikaš od leblebija

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Paprikaš od leblebija
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Iz bakine kuhinje – ukusan i zdrav paprikaš od leblebije"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 350 g sirove
  • praziluk - 2 - 3 struka
  • maslinovo ulje - 4 kašike (može i ulje)
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • paprika - 2 komada
  • paradajz - 1 šolja, mleven
  • ljuta tucana paprika - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica, mleven
  • korijander - ½ kašičica, mleven
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju natopite u vodu i ostavite preko noći. Zamenite vodu i kuvajte najmanje sat, sat i po.

Za to vreme pripremite povrće. Praziluk i šargarepu očistite i nasecite na kolutove. Očišćeni beli luk naseckajte sitno.

Povrće stavite u tiganj i dinstajte sa malo masnoće i vode. Kada bude dinstano, povrću dodajte papriku, očišćenu i nasečenu na sitno. Kada omekša i paprika, dodajte paradajz. Ukoliko nemate svež, možete koristiti i iz konzerve.

Sada je red na začine – so, ljuta tucana paprika, kurkuma, đumbir, korijander, biber. Povrće dobro promešajte i dodajte u leblebiju.

Ako je u leblebijama preostalo više vode, odlijte malo, a ako fali, dodajte toplu vodu do željene gustine.

Paprikaš kuvajte još 10-15 minuta.

Servirajte uz naseckan sveži peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: